Spökcheesecake med hallonsmak

Lite lagom läskig är cheesecaken med hallon och spöken. Men mer än lagom god!

Du behöver

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 200 g (1 pkt) cream cheese
  • 1 1/2 dl matyoghurt, 10 % fett
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl frysta hallon
  • 25-50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här:

Börja med att göra bottnen. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och häll smöret över. Mixa till en fint smulig konsistens. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ i kylskåp.

Vispa upp äggen lätt. Rör samman matyoghurt, cream cheese och florsocker och tillsätt äggen. Rör ner sylten och till sist hallonen och blanda sedan till en jämn smet.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den väl kylda bottnen och slå sedan fyllningen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål med tättslutande kant över en kastrull med vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Koka upp vattnet och rör om när chokladen smälter. Stäng av värmen och låt gärna chokladen svalna något. Använd en sprits med liten öppning och lägg chokladen i den. Spritsa spöken (eller vad som helst annat!) över och låt stelna.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Läcker pudding

Smakfull squash

Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?

efterratter.se

Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

bärrecept.se


Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

I helgen tjuvstartar vi våffelfrossan, gärna med lite mindre traditionella våfflor att servera till efterrätt. Franska våfflor fyllda med vaniljkräm eller chokladvåfflor avslutar en lätt måltid med finess.
Våfflor blir dessutom en uppskattad huvudrätt med hjälp av matiga pålägg och röror av olika slag - eller prova att byta grädden och sylten mot några av våra andra förslag på söta pålägg!

 vafflor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...