Spökcheesecake med hallonsmak

Lite lagom läskig är cheesecaken med hallon och spöken. Men mer än lagom god!

Du behöver

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 200 g (1 pkt) cream cheese
  • 1 1/2 dl matyoghurt, 10 % fett
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl frysta hallon
  • 25-50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här:

Börja med att göra bottnen. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och häll smöret över. Mixa till en fint smulig konsistens. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ i kylskåp.

Vispa upp äggen lätt. Rör samman matyoghurt, cream cheese och florsocker och tillsätt äggen. Rör ner sylten och till sist hallonen och blanda sedan till en jämn smet.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den väl kylda bottnen och slå sedan fyllningen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål med tättslutande kant över en kastrull med vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Koka upp vattnet och rör om när chokladen smälter. Stäng av värmen och låt gärna chokladen svalna något. Använd en sprits med liten öppning och lägg chokladen i den. Spritsa spöken (eller vad som helst annat!) över och låt stelna.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

Ett stor mängd vegetarisk i kosten mår de flesta bra av. Och det är inte så svårt att göra god, vegetarisk eller vegansk mat.

Testa pannkakor som även veganen gillar nästa gång! Kanske prova våfflor utan mjölk eller ägg?

En god linssoppa som förrätt passar fint inte bara till vegetarisk mat utan även till andra rätter.

Eller baka en omgång piroger som passar fint som tilltugg till soppan eller på utflykten.

Pepparochsalt slår gärna ett slag för en god och enkel wok till helgen. Utmärkt mat, inte bara för den som alltid väljer veganskt!

God och grön helg på er!

 veganrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...