![]() ![]() Spökcheesecake med hallonsmak![]() Lite lagom läskig är cheesecaken med hallon och spöken. Men mer än lagom god! Du behöverBotten
Fyllning
Gör så här:Börja med att göra bottnen. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och häll smöret över. Mixa till en fint smulig konsistens. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ i kylskåp. Vispa upp äggen lätt. Rör samman matyoghurt, cream cheese och florsocker och tillsätt äggen. Rör ner sylten och till sist hallonen och blanda sedan till en jämn smet. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den väl kylda bottnen och slå sedan fyllningen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål med tättslutande kant över en kastrull med vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Koka upp vattnet och rör om när chokladen smälter. Stäng av värmen och låt gärna chokladen svalna något. Använd en sprits med liten öppning och lägg chokladen i den. Spritsa spöken (eller vad som helst annat!) över och låt stelna. ![]() ![]() ![]()
|
|