Spökcheesecake med hallonsmak

Lite lagom läskig är cheesecaken med hallon och spöken. Men mer än lagom god!

Du behöver

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 200 g (1 pkt) cream cheese
  • 1 1/2 dl matyoghurt, 10 % fett
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl frysta hallon
  • 25-50 g mörk choklad, till garnering

Gör så här:

Börja med att göra bottnen. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och häll smöret över. Mixa till en fint smulig konsistens. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ställ i kylskåp.

Vispa upp äggen lätt. Rör samman matyoghurt, cream cheese och florsocker och tillsätt äggen. Rör ner sylten och till sist hallonen och blanda sedan till en jämn smet.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den väl kylda bottnen och slå sedan fyllningen över. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål med tättslutande kant över en kastrull med vatten. Bryt chokladen i bitar och lägg i skålen. Koka upp vattnet och rör om när chokladen smälter. Stäng av värmen och låt gärna chokladen svalna något. Använd en sprits med liten öppning och lägg chokladen i den. Spritsa spöken (eller vad som helst annat!) över och låt stelna.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...