![]() ![]() Pumpapaj![]() Inget halloweenfirande utan pumpapaj! Här en kryddig, härligt krämig variant. Du behöverReceptet är för 8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Börja med pajdegen: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen i kylskåp en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 8-10 minuter. Sänk därefter ugnsvärmen till 175 grader. Gör fyllningen: Skala och tärna pumpan grovt. Koka den med lite vatten (pumpan vätskar sig) tills den mjuknat, hur lång tid beror på hur stora tärningarna är och vilken pumpasort. Låt rinna av och mosa med en gaffel eller stavmixer. Blanda med kryddor, honung, socker och eventuellt apelsinskal. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner i pumpasmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 graders ugnsvärme i ugnens nedre del i 45 minuter eller tills fyllningen är fast. Låt svalna. Ät gärna med vaniljglass eller grädde, eller helt på egen hand. ![]() ![]() ![]()
|
|