![]() ![]() Halloweenkaka, spindelkaka![]() Otäckt god chokladkaka. Några spindlar och ett nät piffar alltid upp! Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Kakan
Glasyr
Dekoration
Gör så här:Börja med kakan. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en bakform, 24-28 cm i diameter. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Lägg 100 g choklad i ett djupt fat eller skål och smält den i vattenbad (eller på låg värme) tillsammans med smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakao i en skål. Rör nu ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda ner chokladen när den smält helt. Rör försiktigt tills smeten är slät. Häll den i formen och grädda i cirka 30 minuter mitt i ugnen. Låt kakan svalna helt. Jämna till den med en kniv om ytan inte är slät. Smält resten av chokladen, gärna med en matsked smör och bred ut den jämnt över kakan. Ställ kakan svalt tills chokladen stelnat. Häll florsocker i en skål och droppa i vatten medan du blandar. Sluta när du har en slät kristyr som går att spritsa ut. (Det är lätt att ta för mycket vatten, ta bara lite i taget!) Vik till en stut av bakplåtspappar eller använd en färdig sprits och spritsa sedan ett spindelnät över kakan. Dekorera chokladbollar med kristyr eller godis så de liknar spindlar och dekorerar tårtan med dem. Servera med glass eller grädde. ![]() ![]() ![]()
|
|