Lakritskladdkaka
En härlig kladdkaka där lakrits och turkisk peppar ger en fin udd!
Du behöver
Lakritskladdkaka
- 2 ägg
- 2 dl råsocker
- 100 g smör
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 nypa bakpulver
- 2 msk kakao
- 1-1 1/2 msk lakritspulver
- 10 st turkisk peppar-karameller
Täcke
- 1 1/2 dl grädde
- 10 st krossade turkisk peppar-karameller
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kakao och lakritspulver och rör ner i äggskålen tillsammans med smöret. Stöt turkisk peppar-bitarna i mortel och tillsätt. Häll i en smord form med löstagbar kant, med 24 centimeter i diameter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 18-20 minuter. Låt svalna.
Strax före servering, vispa grädden och bred den över den svalnade kakan. Dekorera med turkisk peppar-krosset.