![]() ![]() Chokladkakor med mintglasyr![]() Fantisera fram det ruskigaste mönstret... och njut av små goda chokladkakor med mintglasyr! Du behöverKakor
Glasyr
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ner råsocker, havregryn och kakao. Rör ner ägget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt och tillsätt. Arbeta till en jämn deg och dela sedan i fyra delar. Dela sedan varje del i åtta delar som rullas till bollar. Platta ut till kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan varje kaka. Grädda i cirka 10 minuter och låt svalna på galler. Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål som sluter tätt i kanterna över en kastrull med vatten. Lägg chokladen, bruten i bitar, i skålen och koka upp vattnet. Rör tills chokladen smält och stäng av värmen. Använd en tesked för att breda på choklad på varje kaka. Gör mintglasyren genom att röra samman florsocker med vatten och pepparmyntolja. Tillsätt florsocker om glasyren är för fast eller lite vatten om den är för lös. Ta en liten plastpåse och klipp av det yttersta av ett hörn. Lägg glasyren i påsen och spritsa försiktigt mönster över chokladkakorna. Låt stelna och servera! ![]() ![]() ![]()
|
|