Chokladkakor med mintglasyr

Fantisera fram det ruskigaste mönstret... och njut av små goda chokladkakor med mintglasyr!

Du behöver

Kakor

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • (en nypa salt)
  • 3 msk kakao

Glasyr

  • 75 g mörk choklad
  • ca 1 dl florsocker
  • ca 1 1/2 vatten
  • 5 droppar pepparmyntolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Blanda ner råsocker, havregryn och kakao. Rör ner ägget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt och tillsätt. Arbeta till en jämn deg och dela sedan i fyra delar. Dela sedan varje del i åtta delar som rullas till bollar. Platta ut till kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan varje kaka. Grädda i cirka 10 minuter och låt svalna på galler.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål som sluter tätt i kanterna över en kastrull med vatten. Lägg chokladen, bruten i bitar, i skålen och koka upp vattnet. Rör tills chokladen smält och stäng av värmen. Använd en tesked för att breda på choklad på varje kaka.

Gör mintglasyren genom att röra samman florsocker med vatten och pepparmyntolja. Tillsätt florsocker om glasyren är för fast eller lite vatten om den är för lös. Ta en liten plastpåse och klipp av det yttersta av ett hörn. Lägg glasyren i påsen och spritsa försiktigt mönster över chokladkakorna. Låt stelna och servera!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

glutenfriarecept.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

Fikatrender kommer och går. Och visst är det roligt att prova något nytt till kaffet. Men sen finns kakorna som alltid kommer tillbaka. Klassiska sockerkakor med olika smaksättning är svårslagna som fikabröd. Lättbakade, billiga, snabba, hållbara och fantastiskt goda!
Vi tipsar om några klassiska favoriter som alltid passar: Chokladsockerkaka, citronsockerkaka, kardemummakaka eller en god tigerkaka. Alla funkar lika bra till finfika som på barnkalas.
Och så ska man såklart inte förakta en enkel sockerkaka. Nybakad och fortfarande ljummen står den sig lätt genom alla trender!

 sockerkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...