Chokladkakor med mintglasyr

Fantisera fram det ruskigaste mönstret... och njut av små goda chokladkakor med mintglasyr!

Du behöver

Kakor

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 stort ägg eller 2 små
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • (en nypa salt)
  • 3 msk kakao

Glasyr

  • 75 g mörk choklad
  • ca 1 dl florsocker
  • ca 1 1/2 vatten
  • 5 droppar pepparmyntolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Blanda ner råsocker, havregryn och kakao. Rör ner ägget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt och tillsätt. Arbeta till en jämn deg och dela sedan i fyra delar. Dela sedan varje del i åtta delar som rullas till bollar. Platta ut till kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper med lite avstånd mellan varje kaka. Grädda i cirka 10 minuter och låt svalna på galler.

Smält chokladen i vattenbad: ställ en skål som sluter tätt i kanterna över en kastrull med vatten. Lägg chokladen, bruten i bitar, i skålen och koka upp vattnet. Rör tills chokladen smält och stäng av värmen. Använd en tesked för att breda på choklad på varje kaka.

Gör mintglasyren genom att röra samman florsocker med vatten och pepparmyntolja. Tillsätt florsocker om glasyren är för fast eller lite vatten om den är för lös. Ta en liten plastpåse och klipp av det yttersta av ett hörn. Lägg glasyren i påsen och spritsa försiktigt mönster över chokladkakorna. Låt stelna och servera!


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu


Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon!

 frukostbullar.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...