Halloweenbakelse, marsipanmonster

Sött eller ruskigt? Goda små bakelser till Halloween! Lättbakade och otäckt snygga...

Du behöver

Receptet är för 14 personer.

Muffins

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g marsipan
  • karamellfärg, orange eller röd och gul
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl hallonsylt
  • minimarshmallows och tårtpynt till dekoration

Gör så här:

(Du kan använda vilken sorts muffins du vill till receptet.)

Börja med muffinsen. Värm ugnen till 225 grader.

Blanda samman alla torrvarorna i en bunke.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Fördela smeten i 14 stycken muffinsformar. Baka dem i cirka 12 minuter och låt muffinsen svalna på ett galler.

Under tiden gör du marsipanlocken.

Färga marsipanen med karamellfärg, använd handskar så slipper du oranga händer... När färgen är jämn och du är nöjd delar du marsipanen i 14 bitar.
Rulla bitarna till runda kulor och kavla ut dem på en köksbänk. Marsipanen har lätt att fastna, antingen kan du kavla ut den mellan oljat plastfolie eller på en oljad, rostfri diskbänk. Använd en naturell matolja som inte ger lukt och smak.

När marsipanlocken är stora nog att täcka bakelserna lägger du dem åt sidan.

VIspa grädden fast tillsammans med vaniljsockret.

Ta ut muffinen ur formen och skär dem på mitten. Lägg lite sylt och lite grädde på första lagret och samma sak ovanpå översta lagret. Forma grädden till en liten kulle.

Täck vare muffins med ett marsipanlock. Skär nu en liten mun med en vass kniv. Dekorera med mashmallows och tårtpynt och ställ bakelserna svalt till de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fisksoppa

Fisk + tomat och halloumi

Fisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest!

fisksoppa.se

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se


Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

Den populära cheesecaken finns i mängder av varianter. Här i Sverige är det vanligast med cream cheese, typ Philadelphiaost i fyllningen.

Smaksätter gör vi med vanilj, choklad, eller frukt och bär.

Och vad kan passa bättre än en lättbakad cheesecake med saft och bär i receptet!

 cheesecake.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...