Halloweenbakelse, marsipanmonster

Sött eller ruskigt? Goda små bakelser till Halloween! Lättbakade och otäckt snygga...

Du behöver

Receptet är för 14 personer.

Muffins

  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 200 g marsipan
  • karamellfärg, orange eller röd och gul
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl hallonsylt
  • minimarshmallows och tårtpynt till dekoration

Gör så här:

(Du kan använda vilken sorts muffins du vill till receptet.)

Börja med muffinsen. Värm ugnen till 225 grader.

Blanda samman alla torrvarorna i en bunke.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner i mjölblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.

Fördela smeten i 14 stycken muffinsformar. Baka dem i cirka 12 minuter och låt muffinsen svalna på ett galler.

Under tiden gör du marsipanlocken.

Färga marsipanen med karamellfärg, använd handskar så slipper du oranga händer... När färgen är jämn och du är nöjd delar du marsipanen i 14 bitar.
Rulla bitarna till runda kulor och kavla ut dem på en köksbänk. Marsipanen har lätt att fastna, antingen kan du kavla ut den mellan oljat plastfolie eller på en oljad, rostfri diskbänk. Använd en naturell matolja som inte ger lukt och smak.

När marsipanlocken är stora nog att täcka bakelserna lägger du dem åt sidan.

VIspa grädden fast tillsammans med vaniljsockret.

Ta ut muffinen ur formen och skär dem på mitten. Lägg lite sylt och lite grädde på första lagret och samma sak ovanpå översta lagret. Forma grädden till en liten kulle.

Täck vare muffins med ett marsipanlock. Skär nu en liten mun med en vass kniv. Dekorera med mashmallows och tårtpynt och ställ bakelserna svalt till de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt



Pasta

Pasta allt-i-ett för trötta gourmeter!

Snabb pasta blir ofta räddaren i köksnöden. Men pasta med champinjoner och rökt lax är riktig fredagsmysmat!

Pasta räddar vardagen i många kök. Snabbt, mättande, lättvarierat och mättande. Och allra bäst blir allt-i-ett rätterna med bara en gryta på bordet. Varianterna där varm pasta smaksätts med grönt, kött, fisk eller svamp är oändliga. Och ofta är det enkla det som blir allra godast. Variera pasta carbonaran och gör carbonara med chorizo eller färskost. Laga krämig pasta med grönkål, parmesan och hasselnötter. Eller gör pasta puttanesca med sardeller.
Eller så smaksätter du med rökt lax och gör pasta med champinjoner och rökt lax och bönor. En rätt som är snabb nog en vardagskväll men god nog för fredagsmys eller lördagsmiddag. Något grönt, lite bröd och du har kvällen räddad.

 pastarecept.se

Frukostbullar

Frukostbullarna som får dagen att lyfta!

Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet.

frukostbullar.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...