Halloweenkakor, brustna hjärtan

Sorgligt krossade hjärtan... Otäckare kan det väl inte blir! Goda kolakakor passar alla läbbiga kalas.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl rårörsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk kakao
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk ljus sirap
  • röd tårtpynt

Gör så här:

Använd stora pepparkaksformar till kakorna.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med salt, ingefäram kakao och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg (det går att använda en matberedare eller mixer).
Låt degen vila svalt i fem minuter.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 2-3 mm tjocklek. Använd kakmåttet och ta ut kakor ur degen. Dela hjärtanen i två halvor med en vass kniv. Skär sicksackmönster.

Lyft kakorna med en stekspade och lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten.

Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt på plåten så de blir spröda.

Dekorera kakorna med röd tårtpynt eller liknande och förvara kakorna i rumstemperatur tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

Surdegsbakandet stannade inte vid att bli en våg. Det är en alldeles för bra metod för att glömmas bort! Vi hjälper dig komma igång med din egen surdeg så du kan baka allt från grovt rågbröd med russin till ljust formbröd.

Experimentera gärna med dinkel eller havre för att hitta din favorit till frukosten. För dig som inte har degblandare eller starka armar rekommenderar vi knådfritt dinkelbröd helt utan jäst. Välkommen till en värld av gott bröd!

 surdegsbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...