Halloweenkakor, brustna hjärtan

Sorgligt krossade hjärtan... Otäckare kan det väl inte blir! Goda kolakakor passar alla läbbiga kalas.

Du behöver

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl rårörsocker eller strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk kakao
  • 2 krm salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk ljus sirap
  • röd tårtpynt

Gör så här:

Använd stora pepparkaksformar till kakorna.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med salt, ingefäram kakao och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg (det går att använda en matberedare eller mixer).
Låt degen vila svalt i fem minuter.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 2-3 mm tjocklek. Använd kakmåttet och ta ut kakor ur degen. Dela hjärtanen i två halvor med en vass kniv. Skär sicksackmönster.

Lyft kakorna med en stekspade och lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten.

Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt på plåten så de blir spröda.

Dekorera kakorna med röd tårtpynt eller liknande och förvara kakorna i rumstemperatur tills de ska serveras.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Morotskakor

Kakor som håller i längden

Saftiga morotskakor med glasyr finns i många smaker. Baka morotskaksmuffins med apelsinsmak!

morotskaka.com

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se


Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker.

Nu finns ett helt nyskapat recept på en god

cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten?

Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten!

 efterratter.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...