Halloweenkakor, brustna hjärtan
Sorgligt krossade hjärtan... Otäckare kan det väl inte blir! Goda kolakakor passar alla läbbiga kalas.
Du behöver
- 150 g smör
- 1 1/2 dl rårörsocker eller strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk ingefära
- 1 tsk kakao
- 2 krm salt
- 4 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 3 msk ljus sirap
- röd tårtpynt
Gör så här:
Använd stora pepparkaksformar till kakorna.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med salt, ingefäram kakao och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg (det går att använda en matberedare eller mixer).
Låt degen vila svalt i fem minuter.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 2-3 mm tjocklek. Använd kakmåttet och ta ut kakor ur degen. Dela hjärtanen i två halvor med en vass kniv. Skär sicksackmönster.
Lyft kakorna med en stekspade och lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten.
Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt på plåten så de blir spröda.
Dekorera kakorna med röd tårtpynt eller liknande och förvara kakorna i rumstemperatur tills de ska serveras.