Halloweenkakor, spökenLäskigt goda små spöken! Lättbakad kaka som är rolig för barnen att dekorera själva. Du behöverKakor
Glasyr
Gör så här:Börja med att rita och klipp ut spöken i den form och storlek du vill ha. Använd smörpapper eller bakplåtspapper. Det går också bra att använda plåtformar av samma typ som till pepparkakor.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda vetemjölet med salt och bakpulver och tillsätt tillsammans med sirapen. Blanda till en jämn deg (det går att använda en mixer). Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till cirka 2-3 mm tjocklek. Använd kakmåttet och ta ut kakor ur degen, eller lägg mallen på degen och skär ut formen med en liten kniv. Lyft kakorna med en stekspade och lägg dem på ett bakplåtspapper på plåten. Grädda i cirka 8 minuter i mitten av ugnen. Gör du stora kakor så kan det behövas längre tid. Mycket små kakor, kortare tid. Låt kakorna svalna helt på plåten så de blir spröda. Blanda florsocker med äggvita i en skål, späd med citronsaft tills det blir en slät men bredbar glasyr. Stryk ut med en kniv på de svala kakorna. Lägg på godisögon och låt svalna. Dekorera med tårtpynt eller liknande och förvara kakorna i rumstemperatur tills de ska serveras. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Färsk pastaHemlagad cannelloniFärdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över. Fisk i ugnÄppelfylld laxHelstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|